Acasă Rețete Fel principal Snitele de soia crocante

Snitele de soia crocante

0
Snitele de soia crocante

snitele de soia crocanteAlternativa sanatoasa pentru perioada de post sau pentru vegetarieni, snitelele de soia crocante sunt la fel de gustoase ca si cele care au o compozitie clasica, dar aduc mult mai multe beneficii organismului tau. Pentru a profita de calitatile ingredientelor (in special soia) este necesar sa folosesti produse care nu provin din culturi modificate genetic.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Snitele de soia crocante

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Faina de grau integrala

faina integrala de grau

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Ulei de cocos ecologic

Ulei_de_cocos_200ml

Lapte de soia

lapte de soia

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

  Mod de preparare reteta Snitele de soia crocante

  • Incepe sa gatesti aceasta reteta de snitele de soia crocante prin a inmuia feliile de soia in apa calduta, intr-un bol incapator, timp de 15 minute.
  • Scurge de apa feliile de soia, stoarce-le bine si apoi pune-le la fiert, intr-o oala cu apa rece.
  • Fierbe feliile de soia in apa in care ai adaugat sare si 1-2 catei de usturoi, timp de 35 de minute.
  • Dupa ce feliile de soia au fiert, scurge-le din nou bine de apa.
  • Intr-un bol, amesteca laptele de soia, faina integrala de grau, fulgii de drojdie inactiva, sare (dupa gust), fulgii de ovaz, cimbru sau oregano uscat, uleiul de cocos, boiaua dulce de ardei si restul de usturoi (pisat marunt).
  • Trece snitelele de soia fierte prin compozitia obtinuta in bol si prajeste-le intr-o tigaie sau coace-le la cuptorul preincalzit, la 200o C, intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pana devin aurii.

  Observatii reteta Snitele de soia crocante

  • Serveste snitelele calde, alaturi de legumele preferate (fierte la bain-marie) sau de o garnitura de piure (de cartofi, morcovi sau conopida).
  • Daca vei coace snitelele in cuptor, reteta va fi mai sanatoasa, dar la fel de gustoasa. In plus, se va potrivi si pentru persoanele care sunt la dieta, intrucat va avea mai putine calorii.

  Stiai ca?

  • Fulgii de drojdie uscata inactiva sunt un supliment alimentar care da mancarurilor vegane un gust de branza, contin proteine, vitamine (B-uri, E), minerale, antioxidanti si aminoacizi (toti cei 9 aminoacizi esentiali) si pot inlocui foarte simplu oul in anumite retete de post?
  • Drojdia uscata poate – conform studiile de specialitate – proteja impotriva stresului oxidativ provocat de radicalii liberi (care duce la imbatranirea precoce si diverse boli cronice), poate reduce nivelul colesterolului din organism si poate impulsiona imunitatea?
  • Drojdia este o specie a carei denumire latineasca este Saccharomyces cerevisiae? Din ea se face drojdia activa (folosita la dospitul aluaturilor), drojdia de bere (utilizata in procesul de fabricatie al acestei bauturi alcoolice) si drojdia inactiva (adaugata in diverse preparate culinare, carora le imbunatateste gustul).
  • Laptele de soia contine proteine (la fel de multe ca laptele de vaca, dar mult mmai putine calorii decat acesta), vitaminele A si B12, potasiu si izoflavone (compusi vegetali care apartin grupului fitoestrogenilor, despre care studiile indica faptul ca pot reduce riscul de cancer, osteoporoza si reduce simptomele neplacute ale menopauzei)?
  • Alte cercetari arata ca lapte de soia ar putea proteja inima, datorita acelorasi compusi vegetali?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Snitele de soia crocante
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 48 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.