Smoothie cald, de ciocolata si cocos

smoothie cald, de ciocolata si cocosBogat in proteine, acest smoothie cald (de ciocolata si cocos) se prepara intr-un blender vertical si se incalzeste pe aragaz. Rezultatul este o bautura hranitoare, fara zahar adaugat (indulcita doar cu putin sirop de artar), care te va incalzi cu usurinta in zilele ploioase si iti va satisface pofta de dulce. Incearca si tu acest smoothie cald, de ciocolata si cocos, pentru a descoperi o alternativa la smoothie-urile clasice, reci!

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   1

TIP RETETA   Bautura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Smoothie cald, de ciocolata si cocos

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de nuca de cocos

nuca-de-cocos-250g

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Unt de arahide fara zahar

unt-de-arahide-fara-zahar

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Sirop de artar

sirop-artar-vertmont-canada-250-gr

  Mod de preparare reteta Smoothie cald, de ciocolata si cocos

  • Prepararea acestui smoothie de ciocolata si cocos se face in doi pasi extrem de simpli: incepe prin a pune toate ingredientele de mai sus intr-un blender vertical si omogenizeza-le, mixandu-le pana obtii un smoothie omogen.
  • Toarna continutul din vasul blenderului vertical intr-o cratita (curatand bine peretii acestuia cu o spatula) si pune-l la foc mediu, incalzind smoothie-ul de ciocolata si cocos, fara a-l lasa sa inceapa sa fiarba.
  • Toarna totul intr-un pahar si serveste imediat acest smoothie cald, cu gust de ciocolata si cocos.

  Observatii reteta Smoothie cald, de ciocolata si cocos

  • Daca nu ai folosit intreaga conserva de lapte de cocos intr-o reteta, poti foarte usor fi tentata sa bagi conserva la frigider, acoperind-o cu folie alimentara, pentru a o folosi in cateva zile; dar astfel laptele poate capata un gust metalic, asa ca mai bine il versi intr-o caserola acoperita si il utilizezi in maximum 5 zile.

  Stiai ca?

  • Ovazul este o cereala sanatoasa, lipsita de gluten si bogata in vitamine, minerale, fibre si antioxidanti? 100 g de fulgi de ovaz contin: 246% din doza zilnica recomandata de mangan, 52% din doza zilnica recomandata de fosfor, 51% din doza zilnica recomandata de Vitamina B1, 44% din doza zilnica recomandata de magneziu, 42% din doza zilnica recomandata de fibre, 34% din doza zilnica recomandata de proteine, 31% din doza zilnica recomandata de cupru si 26% din doza zilnica recomandata de fier si zinc.
  • Laptele de cocos este dulce in mod natural? Deci cand cumperi lapte de cocos la conserva, alege produsele care nu au zahar adaugat, pentru a evita adaosul de carbohidrati.
  • Pudra de cacao este bogata in polifenoli, antioxidanti naturali care se regasesc si in fructe, legume si ceai? Polifenolii pot contribui la reducerea inflamatiei, o circulatie sangvina mai buna, o tensiune mai mica si imbunatatirea nivelului colesterolului si glicemiei.
  • Siropul de artar canadian se obtine din doar 3 specii de artar din aceasta tara, in jurde 80% din productia mondiala de sirop de artat provenind de aici?
  • Prima dovada documentara scrisa legata de productia de sirop de artar dateaza din anul 1606? Avocatul si scriitorul francez Marc Lescarbot a vizitat colonia franceza Acadia si a descris cum localnicii colectau „apa de artar”, distiland-o pentru a face un sirop din ea.
  • Exista si sirop de artar fals, produs de brand-urile care folosesc nu seva naturala, ci un amestec de sirop de porumb bogat in fructoza, guma de celuloza si colorant caramel?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Smoothie cald, de ciocolata si cocos
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.