Bilute de tofu cu nuca

Bilute de tofu cu nuca

Reteta de bilute de tofu cu nuca  iti aduce pe masa un aperitiv savuros, numai bun pentru gustarile tale in familie, pentru a-ti uimi musafirii sau pentru gustarea copilului de la scoala. Nu doar ca sunt aspectoase si gustoase, dar aceste bilute aperitiv se vor dovedi si extrem de bune pentru sanatatea ta. Le pregatesti, le pui in frigider si le gusti atunci cand ai chef de ceva usor de mancare.

TIMP PREPARARE 30 minute

PORTII 8

TIP RETETA Aperitiv

DIFICULTATE Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Bilute de tofu cu nuca

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Seminte de hrisca

seminte-de-hrisca-1kg

Seminte de susan

seminte-de-susan-decorticat-1kg

Seminte de in

seminte-de-in-125g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

Mod de preparare reteta Bilute de tofu cu nuca

  • Hrisca sau bulgurul se lasa la inmuiat peste noapte in apa, iar a doua zi se scurge bine inainte de a fi integrata in preparat.
  • Se zdrobeste tofu cu furculita
  • Miezul de nuca se alege cu grija sa nu mai ramana coji tari si apoi se macina folosind un blender sau chiar rasnita de cafea
  • Tofu zdrobit si nuca macinata se amesteca impreuna cu restul ingredientelor: uleiul de masline, sarea, piperul, patrunjelul/mararul tocat
  • Din compozitia rezultata se formează bilute cu mana, care se dau apoi prin seminte de in, chia, susan sau boia dulce.
  • Se vor servi reci, ca aperitive.

Observatii reteta Bilute de tofu cu nuca

  • Cantitatea de apa in care inmoi hrisca sau bulgurul este bine sa fie de 2-3 ori mai mare decat boabele in sine, pentru ca ele sa aiba suficient lichid cat sa se hidrateze suficient.
  • Pentru un efect deosebit incearca sa prepari bilute de tofu cu nuca in diferite culori, folosind toate ingredientele recomandate: seminte de in, seminte de chia, susan sau boia dulce. Astfel, fiecare dintre cei de la masa isi va putea alege aroma preferata, iar aperitivul tau va avea un aspect vesel si imbietor.
  • Bilutele pe care le vei decora cu seminte de chia vor avea un gust putin mai pronuntat de nuca, in timp ce acelea pe care le presari cu susan pot sa fie usor dulci.

Stiai ca?

  • Semintele de chia sunt unul dintre cele mai nutritive alimente cunoscute?  In stravechea limba mayasa sunt desemnate printr-un cuvant care insemna forta, vigoare, lucru care dovedeste ca beneficiile lor pentru sanatate au fost cunoscute si folosite de om inca din cele mai vechi timpuri.
  • Vechii indieni erau maestri in folosirea semintelor de chia drept medicament? Ei le presarau pe rana, inainte de a aplica bandaje, pentru ca le cunosteau proprietatile dezinfectante, anti-inflamatoare si cicatrizante. Tot cu seminte de chia acestia tratau si infectiile oculare.
  • Semintele de in ofera organismului tau fibre, proteine cu grad ridicat de digestibilitate, vitamine (B , C si E) si minerale (fosfor, magneziu, cupru, sodiu, calciu, fier, zinc, potasiu și mangan)? De asemenea, ele contin omega 3 si 6, compusi necesari pentru buna functionare a sistemul cardiovascular.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Bilute de tofu cu nuca
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 65 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.