Acasă Rețete Deserturi Tort rasturnat cu fructe – reteta video

Tort rasturnat cu fructe – reteta video

0
Tort rasturnat cu fructe – reteta video

Tort rasturnat cu fructeDaca nu ai facut niciodata un tort rasturnat cu fructe, acum este timpul sa incerci! Reteta este foarte simpla, de post, iar rezultatul final este delicios, aspectuos si sanatos (mai ales daca il decorezi, la final, cu frisca vegetala). Cel mai mare avantaj al acestei retete de tort rasturnat cu fructe este acela ca poti folosi orice fructe doresti, in functie de anotimpul in care pregatesti acest desert si de ce roade gasesti prin piete si supermarketuri.

TIMP PREPARARE   50 minute

PORTII  8

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Tort rasturnat cu fructe

  Mod de preparare reteta Tort rasturnat cu fructe

  • Inainte de a incepe prepararea acestui tort rasturnat cu fructe, preincalzeste cuptorul la 180C.
  • Intr-un bol incapator, adauga ½ cana de zahar brut si toate celelalte ingrediente pentru aluat (faina, praful de copt, sarea, laptele vegetal, uleiurile si esenta de vanilie), omogenizandu-le cu un tel, pana obtii un aluat gros.
  • Tapeteaza cu hartie de copt o tava de tort cu fundul detasabil.
  • Toarna in tava rotunda restul de zahar brut, adauga fructele de sezon alese (noi am folosit prune si caise, de exemplu), acopera-le cu uleiul de cocos lichid si toarna deasupra lor aluatul preparat anterior.
  • Da tava la cuptorul preincalzit, timp de 30 de minute (sau pana cand tortul rasturnat trece testul scobitorii).
  • Dupa ce tortul rasturnat cu fructe s-a racit complet, scoate-l din tava si rastoarna-l pe un platou, in asa fel incat fructele sa se afle in partea superioara a blatului.

  Observatii reteta Tort rasturnat cu fructe

  Stiai ca?

  • Uleiul de cocos este bogat in grasimi saturate, deci oxideaza greu si, prin urmare, nu rancezeste atat de usor? De aceea, uleiulde cocos rezista pana la 6 luni la tempraturi de 24° C fara a se strica.
  • Grasimile saturate din uleiul de cocos sunt trigliceride cu lant mediu, care sunt metabolizate diferit de alte grasimi saturate? Odata consumate, acestea sunt folosite ca sursa de energie imediata, ridica nivelul colesterolului „bun”/HDL din sange si ajuta organismul sa arda mai multe calorii comparativ cu trigliceride cu lant lung, reducand concomitent pofta de mancare.
  • Uleiul de cocos contine acid lauric, care – odata digerat – se transforma in monolaurina? Atat acidul lauric, cat si monolaurina pot omori diversi patogeni, ca bacteriile, virusii si ciupercile (vezi Staphylococcus aureus ori Candida albicans).
  • Zaharul brut (obtinut din trestie de zahar sau sfecla de zahar) este cel mai sanatos tip de zahar, deoarece nu este rafinat, este cel mai putin procesat si contine calciu, potasiu, fier si magneziu?
  • Diferenta intre zaharul alb, zaharul brun si zaharul brut consta in gradele de rafinare: cel alb nu contine deloc melasa, vitamine si minerale; cel brun contine reziduuri de melasa; cel brut contine in cel mai mare grad melasa?

Pentru mai multe retete video gustoase si usor de pregatit, aboneaza-te la canalul nostru de YouTube, unde adaugam periodic filmulete interesante, cu retete simple, pentru tine.

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tort rasturnat cu fructe – reteta video
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 46 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.