Tacos cu umplutura de quinoa

tacos cu umplutura de quinoaAstazi te tentam cu o alternativa la umplutura clasica de tacos (carnea tocata), care este mai sanatoasa, dar la fel de aromata: tacos cu umplutura de quinoa. Practic, aceasta reteta utilizeaza boabele acestei pseudocereale si condimente afumate, pentru a obtine – la cuptor – o umplutura care va fi pe placul tuturor membrilor familiei tale. Chiar si a celor mai mici: sigur copiii tai vor fi incantati de un pranz care contine tacos! In plus, acesti tacos cu umplutura de quinoa ii determina sa manance si varza, morcovi, porumb si rosii. Bonus: poti folosi aceasta umplutura de quinoa si in alte retete de origine mexicana – nachos, salate si enchiladas.

TIMP PREPARARE   60 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Fel principal/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Tacos cu umplutura de quinoa

SOS SALSA

  • 60 g rosii cherry
  • ½ ceapa
  • ½ catel de usturoi
  • ½ lingurita zahar brut
  • 1varf de cutit chimion pudra
  • 1 varf de cutit pudra de chilli (optional)
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • 3-4 fire patrunjel
  • 1 praf de sare

UMPLUTURA

TACOS

  • 1-2 rosii
  • 6 lipii de tacos
  • 6 linguri porumb din conserva
  • 6 linguri salata de varza cu morcov ras

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Ulei de floarea-soarelui

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

  Mod de preparare reteta Tacos cu umplutura de quinoa

  • Pentru a pregati aceasta reteta de tacos cu umplutura de quinoa, incepe prin a prepara sosul salsa.
  • Intr-un blender vertical, marunteste si omogenizeaza toate ingredientele pentru sosul salsa: alege rosii coapte bine si gusta, la final, sosul (completand, dupa nevoie, cu sare sau zeama de lamaie).
  • Pune o tigaie antiaderenta pe aragaz, la foc mediu; cand s-a incins, adauga boabele de quinoa si lasa-le pe foc 4-5 minute, amestecand constant.
  • Adauga in tigaie supa de legume si apa, lasa totul la fiert, la foc mediu; cand amestecul din tigaie da in clocot, acopera tigaia cu un capac, micsoreaza focul si mai lasa umplutura alte 15-20 de minute pe foc (sau pana se evapora tot lichidul).
  • Stinge focul, aereaza umplutura de quinoa cu o furculita, da la o parte capacul partial si las-o la racit 10 minute.
  • Preincalzeste cuptorul la 190o C.
  • Intr-un bol incapator, combina umplutura de quinoa, sosul salsa, drojdia nutritionala, condimentele pudra si uleiul vegetal, amestecandu-le uniform.
  • Intinde hartie de copt intr-o tava termorezistenta, toarna deasupra amestecul din bol, intinde-l uniform si da tava la cuptorul preincalzit timp de 20-35 de minute; amesteca umplutura din tava dupa 15 minute, pentru a te asigura ca se coace uniform.
  • Cand umplutura devine aromata si usor maronie, stinge cuptorul si scoate tava din el.
  • Intinde cele 6 lipii de tacos pe blatul de lucru.
  • Pregateste legumele pentru acesti tacos cu umplutura de quinoa: taie rosiile in cubulete, scurge porumbul din conserva, toaca marunt putina varza si da putin morcov pe razatoare.
  • Adauga, in fiecare lipie de tacos, o sesime din umplutura coapta de quinoa, 1 lingura de rosii tocate, 1 lingura de boabe de porumb si 1 lingura de salata combinata; serveste imediat.

  Observatii reteta Tacos cu umplutura de quinoa

  • Pentru aceasta reteta de tacos cu umplutura de quinoa, poti folosi varza verde si/sau rosie si quinoa rosie, quinoa neagra sau un amestec din toate trei culorile.
  • Aceasta umplutura de quinoa poate fi tinuta la frigider timp de 4-5 zile, poate fi reincalzita la cuptor (la 180o C) sau intr-o tigaie (pe aragaz) si poate fi congelata maxim 1 luna.

  Stiai ca?

  • Primul taco ar fi fost inventat in perioada 1.000-5.00 i.Hr., cand era folosit pe post de lingura comestibila?
  • Cel mai mare taco din lume a fost gatit in noiembrie 2011, in Queretaro (Mexic)? Acesta avea aproape 75 m lungime.
  • Astazi gasesti camioane care vand tacos la mai toate festivalurile culinare, dar primul a aparut in New York, in 1966?
  • Quinoa alba este bogata in proteine complete (contine toti cei 9 aminoacizi esentiali), fibre, antioxidanti, vitamine (B-uri, E), minerale (mangan, magneziu, fosfor, cupru, zinc, potasiu, seleniu, calciu) si grasimi nesaturate?
  • Quinoa alba devine cea mai pufoasa in timpul gatitului, are gustul cel mai neutru dintre toate sortimentele si imprumuta cel mai mult din aroma ingredientelor alaturi de care este gatita?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Tacos cu umplutura de quinoa
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)


LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.