Supa vietnameza pho

0
Supa vietnameza pho

Aceasta supa vietnameza pho presupune destul de multe ingrediente si, cu cat o lasi mai mult la fiert, cu atat vei obtine un rezultat final mai aromat. Dar merita cu siguranta incercata, daca vrei sa gusti un fel de mancare dintr-o bucatarie diferita de a noastra, romaneasca! Aceasta supa de post vietnameza pho contine legume colorate (ciuperci, ceapa, ridiche, ghimbir, morcov si ardei), taitei de orez si o varietate de condimente care o infuzeaza cu arome asiatice (scortisoara, cuisoare, cardamom, coriandru, fenicul si anason stelat).

TIMP PREPARARE   100 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Supa

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Supa vietnameza pho

  • 400 g tofu simplu
  • 225 g ciuperci
  • 20 ciuperci shiitake uscate
  • 3 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 4 cepe
  • 1 ridiche alba
  • 15 cm ghimbir
  • 1 lingura ulei
  • 2,8 l de apa
  • 1 bat scortisoara
  • 1 lingurita cuisoare
  • 5 seminte cardamom
  • 5 bucati anason stelat
  • 1 lingurita seminte coriandru
  • 1 lingurita seminte fenicul
  • 6 portii taitei de orez
  • 6 fire patrunjel
  • 1 ardei iute
  • 1 lime
  • sare, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare:

  • Pentru a prepara aceasta supa vietnameza pho, incepe prin a pune la hidratat ciupercile shiitake, intr-un bol incapator, turnand deasupra suficienta apa fierbinte cat sa le acopere cu 2 degete.
  • Acopera bolul cu un prosop de bucatarie si lasa-le la hidratat 8 ore (sau peste noapte), apoi clateste-le cu apa de 2-3 ori.
  • Curata de coaja si spala cepele, apoi taie-le in doua, pe latime; incinge o tigaie antiaderenta si caramelizeaza jumatatile pe ambele parti (timp de 10-15 minute), pentru a le elibera aromele.
  • Curata de coaja si spala ridichea alba, apoi taie-o in rondele de 2,2 cm grosime; caramelizeaza-le si pe ele, la fel ca ceapa.
  • Curata de coaja (folosind o lingura) si spala ghimbirul, apoi taie-l in felii de 1 cm grosime; caramelizeaza-l si pe el, in aceeasi tigaie incinsa.
  • Spala ciupercile si taie-le in bucati mari.
  • Adauga in tigaie uleiul vegetal si soteaza ciupercile, pana cand devin maronii si caramelizate (6-8 minute).
  • Intr-o oala incapatoare combina ciupercile, ceapa, ridichea si ghimbirul caramelizate anterior, ciupercile shiitake rehidratate (intregi sau taiate in jumatati), apoi toarna deasupra apa, adauga sare (dupa gust), pune un capac si lasa amestecul la fiert, la foc mic, cel putin 1 ora.
  • Cu 30 de minute inainte de a servi supa vietnameza pho, spala, curata si taie in felii lungi morcovii si ardeii grasi (poti folosi ardei de culori diferite, pentru a obtine un rezultat final cat mai colorat), apoi adauga-i in oala.
  • Adauga intr-o sita fina condimentele – scortisoara, cuisoarele, cardamomul, coriandrul, feniculul si anasonul stelat.
  • Coboara sita in oala clocotita, sprijinind-o de marginile acesteia, pune capacul deasupra si lasa condimentente sa infuzeze supa vietnameza pho, timp de 15 minute.
  • Taie dreptunghiul de branza tofu in felii de 2 cm grosime.
  • Indeparteaza sita, adauga bastoanele de tofu si lasa-le sa se incalzeasca in supa vietnameza pho, timp de 10-15 minute.
  • Fierbe 6 portii de taitei de orez.
  • Stinge focul, indeparteaza din apa ceapa, ridichea si ghimbirul, feliza-le mai marunt si adauga-le inapoi in oala.
  • Adauga – in fiecare dintre cele 6 boluri in care vei servi aceasta supa vietnameza pho – o portie de taitei fierti, apoi toarna deasupra 1-2 polonice de supa, cu legumele, ciupercile si tofu aferente.
  • Taie ardeiul iute in felii subtiri si feliaza lamaia verde.
  • Decoreaza fiecare bol cu feli de ardei iute, o felie de lime si frunze proaspete de patrunjel.

  Observatii:

  • Bine de stiut: cu cat va fierbe mai mult amestecul de ciuperci, ceapa, ridiche si ghimbir, cu atat supa vietnameza pho va fi mai aromata; supa vietnameza pho poate fi lasata astfel la fiert pana la 8 ore!

  Stiai ca?

  • Supa pho este un fel traditional vietnamez, care contine taitei de orez, o supa pe baza de carne de vita, legume feliate subtire si ardei iute? Varianta facuta cu pui in loc de vita este numita pho ga.
  • Supa pho a luat nastere in nordul Vietnamului, in 1880, fiind influentata masiv de bucataria Chinei (tara din care localnicii importau taitei si condimente) si Frantei (tara care a popularizat consumul de carne)?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Supa vietnameza pho
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.