Acasă Rețete Fel principal Supa de linte rosie, cu legume

Supa de linte rosie, cu legume

3
Supa de linte rosie, cu legume

Aceasta supa de linte rosie (cu legume) este un fel principal fara carne, care insa iti aduce un aport bogat de proteine, fibre, vitamine si minerale. Toate impachetate intr-o supa cu o culoare intensa (datorata lintei si turmericului), cu 6 legume aromate in compozitie si care ii poate convinge si pe cei mai mofturosi membri ai familiei tale sa o incerce. Gateste si tu aceasta reteta de supa de linte rosie (cu legume) cu prima ocazie, pentru a vedea cat de bun la gust este rezultatul!

TIMP PREPARARE   90 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Supa/Fel principal

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente:

  • 2 cani linte rosie
  • 6 cartofi mari
  • 4 morcovi
  • ½ varza alba
  • 2 cepe
  • 2 tulpini de telina
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • ½ lingura turmeric
  • 1 lingura chimen pudra
  • 1 lingurita ghimbir pudra/proaspat
  • 12 cani apa
  • 1 lingura cu varf sare
  • piper, dupa gust

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

  Mod de preparare:

  • Pentru a pregati aceasta supa de linte rosie (cu legume), incepe prin a curata cepele de coaja, a le spala si a le taia marunt.
  • Procedeaza la fel cu toate legumele: spala tulpinile de telina si toaca-le cubulete; curata de coaja, spala si zdrobeste usturoiul (cu o presa speciala); curata de coaja, spala si taie in cuburi cartofii; curata de coaja, spala si taie in cubulete morcovii; spala si taie marunt, ca pentru salata, varza.
  • Intr-o oala incapatoare, incinge uleiul, adauga ceapa si telina taiate marunt si soteaza-le pana devin transparente.
  • Adauga in oala usturoiul zdrobit, 1 cana de apa, chimenul, curcuma si ghimbirul (daca folosesti ghimbir proaspat, decojeste-l cu ajutorul unei linguri si taie-l marunt); lasa-le pe foc cateva minute.
  • Adauga cartofii, morcovii, lintea si 9 cani de apa.
  • Asteapta ca amestecul sa dea in clocot, apoi fierbe inabusit supa de linte rosie, timp de 25 de minute, pana cand lintea este gatita si legumele sunt moi.
  • Adauga in oala varza, apa ramasa, sarea si piperul.
  • Lasa supa de linte rosie din nou sa dea in clocot si fierbe-o apoi inabusit, timp de 10-15 minute, pana cand varza este fiarta.
  • Serveste supa de linte rosie (cu legume) imediat.

  Observatii:

  • Poti adauga in aceasta supa de linte rosie (cu legume) si 1 ardei capia rosu, taiat cubulete.

  Stiai ca?

  • Lintea este o leguminoasa utilizata frecvent in bucatariile din tarile asiatice si nord-africane?
  • Cei mai mari producatori de linte din lume sunt India, Turcia si Canada, cea din urma tara fiind cel mai mare exportator?
  • 100 g de linte fiarta, cu sare, contin: 45% doza zilnica recomandata/DZR de acid folic, 32% din DZR de fibre, 25% din DZR de mangan, 18% din DZR de proteine si fosfor, 19% din DZR de fier si 13% din DZR de cupru?
  • 100 g de varza alba fiarta, cu sare, contin: 136% din DZR de Vitamina K, 62% din DZR de Vitamina C, 10% din DZR de mangan si 8% din DZR de acid folic?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Supa de linte rosie, cu legume
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 11 Review(s)

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.