Acasă Rețete Băuturi Smoothie cald, cu gust de placinta de mere

Smoothie cald, cu gust de placinta de mere

0
Smoothie cald, cu gust de placinta de mere

Bogat in proteine si fibre, acest smoothie cald (cu gust de placinta de mere) este o alegere perfecta pentru un mic dejun sau o gustare sanatoase, in zilele infrigurate ori ploioase. Din doar 6 ingrediente deloc complicate si cu ajutorul unui blender vertical si al unui aragaz, obtii in numai 10 minute o portie generoasa de smoothie cald (cu gust de placinta de mere), care te poate invalui in atmosfera copilariei petrecute la gura sobei sau te poate transpune pe meleaguri austriece – oricum ar fi, te va incalzi garantat!

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   1

TIP RETETA   Bautura/Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Smoothie cald, cu gust de placinta de mere

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Lapte de migdale

lapte-de-migdale-1l

Sirop de artar

sirop-artar-vertmont-canada-250-gr

  Mod de preparare reteta Smoothie cald, cu gust de placinta de mere

  • Pentru a pregati acest smoothie cald, cu gust de placinta de mere, adauga toate ingredientele din lista de mai sus intr-un blender vertical si mixeaza-le bine, pana obtii un smoothie omogen.
  • Toarna continutul din vasul blenderului vertical intr-o cratita (curatand bine peretii acestuia cu o spatula) si pune-l la foc mediu, incalzind smoothie-ul cu gust de placinta de mere, fara a-l lasa sa inceapa sa fiarba.
  • Toarna totul intr-un pahar si serveste imediat acest smoothie cald (cu gust de placinta de mere), ca atare sau decorat cu felii/bucati de fructe.

  Observatii reteta Smoothie cald, cu gust de placinta de mere

  Stiai ca?

  • Merele contin pectina (fibra care scade nivelul colesterolului rau), antioxidanti (care ajuta creierul), bor (care iti pastreaza oasele sanatoase), antioxidanti si fibre (care promoveaza o digestie buna)? Descopera 14 beneficii ale consumului de mere in sarcina in infograficul si articolul de pe site-ul Sano Vita!
  • Smoothie-urile au aparut ca urmare a inventarii frigiderului si blenderului vertical, in anii ’30? Popoarele din zona mediterana si estica transformau de sute de ani fructele intr-un piure, dar smoothie-ul – asa cum il stim astazi – a aparut in SUA, odata cu noile dispozitive care permiteau prepararea amestecurilor de lapte si fructe servite reci. Frigiderul casnic a fost creat in 1913, dar a devenit sigur de utilizat si popular abia dupa 1930, cand amoniacul si alte gaze nesigure utilizate la racire au fost inlocuite cu freonul. Blenderul a fost creatia lui Stephen Poplawski, care voia sa poata amesteca milkshake-urile si alte bauturi dense, devenite populare la acea vreme in localurile americane; astfel, a venit cu ideea unei lame plasate in partea de jos a containerului si conectate la un motor.
  • In anii ’60, smoothie-urile au devenit populare odata cu moda alimentatiei sanatoase si macrobiotice? Printre vedetele vremii care au promovat juicing-ul s-a numarat bodybuilderul Jack Lalanne, care a ajuns sa-si si puna numele pe un astfel de blender.
  • Numele de „smoothie” a fost brand-uit de Steven Kuhnau, un adolescent intolerant la lactoza, care isi facea smoothie-uri pentru ca nu putea bea milkshake-uri? Entuziamat de faptul ca amestecurile aveau gust bun, ii controlau alergiile si glicemia, Kuhnau si-a deschis propriul magazin de mancare sanatoasa, denumit „The Smoothie King” (folosind termenul utilizat de hippioti pentru a denumi o multitudine de obiecte – de la sutien si pixuri, la vopsea de masina – pentru a-i atrage pe acestia in magazinul lui).
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Smoothie cald, cu gust de placinta de mere
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 10 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.