Acasă Rețete Aperitive Icre de migdale

Icre de migdale

6
Icre de migdale

Salata De Icre De Migdale

Daca vrei un aperitiv gustos, sanatos, usor de preparat si, in plus, de post, salata de icre de migdale este exact reteta pe care o cauti. O poti consuma ca aperitiv sau pe post de gustare, pe felii de paine fara gluten, pe feliute de ardei sau rondele de castravete verde.

TIMP PREPARARE  30 minute

PORTII  30 de tartine

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE  Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Salata de icre de migdale

  • 5 linguri migdale crude
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita mustar
  • 1 cana ulei de masline
  • 1/2 cana lapte vegetal
  • 1 ceapa
  • 4-5 felii paine alba
  • sare, dupa gust
  • pesmet, daca este cazul

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de soia

lapte de soia

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

   Mod de preparare reteta Salata de icre de migdale

  • Se lasa migdalele la hidratat in putina apa, peste noapte, pentru a-si elibera complet substantele nutritive.
  • Scurgi migdalele de lichid, le decojesti de pielita si le macini in rasnita de cafea.
  • Inmoi painea in apa rece, apoi o storci bine.
  • Pui in blender migdalele macinate, mustarul, bautura vegetala, painea alba, sarea si zeama de lamaie, apoi le amesteci bine.
  • Dupa ce ingredientele au fost amestecate, adaugi treptat uleiul, ca la o maioneza, adica treptat, amestecand in mod continuu.
  • In cazul in care, dupa adaugarea canii de ulei, compozitia se dovedeste a fi prea subtire, mai adaugi cu lingurita putin pesmet.
  • Consistenta ideala este aceea a unei paste tartinabile care sa se intinda cu usurinta pe felii de paine sau legume, fara a se scurge.
  • La final, tai ceapa marunt si o inglobezi in preparat.
  • Poti orna cu felii de lamaie, masline sau frunze de patrunjel verde

  Observatii reteta Salata de icre de migdale

  • Daca nu esti atent sa decojesti migdalele de pielita dupa inmuiere, acest lucru va dauna preparatului tau, intrucat pielita inmuiata devine elastica si nu se va macina.
  • In cazul in care, dupa amestecarea in blender, la momentul adaugarii uleiului, pentru a usura omogenizarea, hotarasti sa folosesti mixerul (sau chiar blenderul in continuare), o poti face numai pana la momentul adaugarii cepei tocate in compozitie.
  • Dupa ce adaugi ceapa, este necesar sa amesteci cu lingura, nu cu mixerul sau blenderul, pentru ca altfel, folosind mixerul sau blenderul, risti sa pasezi prea mult ceapa, care va lasa lichid prea mult si compozitia iti va iesi prea moale.
  • In salata de icre de migdale puteti integra ca bautura vegetala urmatoarele: bautura din soia, de cocos, bautura de orez sau chiar de migdale.
  • Cantitatea de lamaie poate sa fie mai mare de cea din reteta prezentata, in functiile de preferintele tale. Sunt persoane care mananca icrele foarte acre.

    Stiai ca?

  • Datorită continutului foarte mare de antioxidanți, migdalele inlesnesc procesul de vindecare a anumitor afectiuni ale ficatului?
  • Dintre toate nucile, migdalele sunt cele care contin ZERO carbohidrati, dar un continut ridicat de proteine si  fibre?
  • Migdalele sunt bogate in calciu, cel care ajuta la intarirea oaselor si in vitamina E, care contribuie la imbunatatirea aspectului parului, pielii si a unghiilor?
  • Datorita numarului absolut moderat de calorii continute, cateva migdale pot constitui cu succes o gustare pentru persoanele care incearca sa elimine surplusul de kilograme?
  • Migdalele pot fi integrate cu usurinta atat in preparate sarate, cat si dulci?
  • Migdalele crude trebuie lasate  obligatoriu 8 ore la hidratat, pentru a-si elibera complet substantele nutritive?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Salata de icre de migdale
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 76 Review(s)

6 COMENTARII

  1. Intrebare: cum as putea sa consum icrele de migdale facute dupa reteta de fata pe felii de paine fara gluten sau alte legume? Adica, de ce? Are sens, daca reteta contine ea insasi paine si implicit gluten?

    • Chelsea, foarte pertinent comentariul tau si, prin intermediul lui, tocmai ne-ai dat o idee pentru un articol pe aceasta tema. Conform studiilor, chiar daca o persoana nu are intoleranta la gluten, tot e mai sanatos sa incerce sa reduca din cantitatea consumata. De aceea noi am facut recomandarea cu pricina, in ideea unui consum pe cat posibil mai scazut de gluten. Beneficiile reducerii cantitatii de gluten din alimentatie sunt: nivel crescut de energie, digestie mai buna si o absorbite mai buna a nutrientilor.

    • Aveti dreptate, multumim de sesizare, omisesem sa precizez: painea se adauga in blender impreuna cu migdalele macinate, mustarul, bautura vegetala, sarea si lamaia si se amesteca toate, dupa care se adauga treptat uleiul.

  2. Imi place foarte mult aceasta reteta. Totusi eu am schimabat cativa pasi. Folosesc ulei de floarea soarelui, mi se pare ca uleiul de masline se simte prea tare si am folosit painea uscata ca sa nu pun la final pesmet .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.