Acasă Rețete Fel principal Quinoa cu dovlecel si broccoli

Quinoa cu dovlecel si broccoli

0
Quinoa cu dovlecel si broccoli

Quinoa cu legumeCauti un pranz usor, dar care sa te umple de energie? Vrei sa faci ceva bun de mancare pentru cei dragi, dar si ceva care sa poata fi luat la pachet, pentru job? Ti-ai propus sa oferi copiilor tai o masa plina de nutrienti, dar in acelasi timp si gustoasa? Reteta de quinoa cu dovlecel si broccoli reprezinta raspunsul la aceste dileme. Daca nu ai incercat pana acum quinoa, este momentul perfect sa o faci. Alatur-o legumelor proaspete si savureaza o combinatie castigatoare pentru sanatatea ta. In piete gasesti dovlecei pe alese, pretul ardeilor a inceput sa scada, iar pe site-ul nostru gasesti quinoa la pret foarte avantajos. Ce mai astepti?

TIMP PREPARARE   40 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal/Garnitura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Quinoa cu dovlecel si broccoli

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Quinoa rosie

quinoa-rosie-500g

Ulei de floarea soarelui presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Amestec de legume

amestec-de-legume-125g

Crema de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

  Mod de preparare reteta Quinoa cu dovlecel si broccoli

  • Quinoa se spala bine si se pune in apa (adaugi de 2 ori mai multa apa decât cantitatea de quinoa).
  • Fierbi quinoa la foc mic, aproximativ 15-20 minute.
  • Cand este aproape fiarta, adaugi legumele uscate si apoi lasi vasul acoperit, fara foc, pana cand quinoa absoarbe toata apa.
  • Legumele se taie marunt.
  • Separat, se fierb legumele taiate, se scurg si apoi se amesteca cu quinoa si uleiul de floarea soarelui presat la rece.
  • Adaugi sare si piper dupa gust si o servesti ornata cu frunze de patrujel sau ruccola si asezonata cu smantana vegetala, amestecata eventual cu putin usturoi zdrobit.

  Observatii reteta Quinoa cu dovlecel si broccoli

  • Legumele uscate pot fi inlocuite, in sezonul cald, cu legume proaspete. Noi le-am adaugat in reteta pentru un plus de savoare, mai ales ca nu contin glutamat sau sare adaugata, sunt doar legume deshidratate, provenind din culturi nemodificate genetic.
  • In reteta ta poti sa folosesti atat quinoa rosie, cat si quinoa alba. In aceasta situatie am ales sortimentul rosu, intrucat are textura mai crocanta, se sfarama mai putin la fierbere si da un aspect mai atragator preparatelor.

  Stiai ca?

  • Quinoa nu este cu adevarat o cereala, desi poate inlocui cu usurinta orice tip de cereala clasica? O numim pseudo-cereala, iar confuzia este datorata atat formei semintelor, cat si texturii sau gustului. Asemanarile intre quinoa si cereale nu se opresc insa aici: prin fierbere, semintele de quinoa infloresc, exact asa cum o fac boabele de grau sau orez.
  • Quinoa este bogata in proteine vegetale, proteine mai usor de digerat decat cele din carne, de aceea reprezinta unul dintre alimentele care trebuie introduse in mod obligatoriu in dietele vegetariene sau vegane pentru a oferi organismului un optim aport nutritional?
  • Spre deosebire de cereale clasice, quinoa NU contine gluten?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Quinoa cu dovlecel si broccoli
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 68 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.