Pastă vegetală de naut

0
Pastă vegetală de naut

Pate de nautGateste si tu aceasta reteta de pastă vegetală de naut: vei descoperi un gust fin, aromat, perfect pentru un mic dejun delicios sau un aperitiv ori o gustare usoara, dar satioasa. Fiind vegetal, acest pate de naut este perfect in post, atunci cand vrei sa inlocuiesti proteinele animale cu unele de origine vegetala, mai sanatoase, sau de fiecare data cand vrei sa introduci mai multe leguminoase in alimentatia copilului tau.

TIMP PREPARARE   25 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Pastă vegetală de naut

  • 1 cana naut uscat
  • 3 cartofi
  • 1 ceapa
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml ulei vegetal
  • ½ lingurita busuioc uscat
  • sare, dupa gust

 

  Mod de preparare reteta Pastă vegetală de naut

  • Pentru a pregati aceasta reteta de pastă vegetală de naut, pune la fiert, in cratite separate, nautul si cartofii (curatati de coaja si taiati in bucati mari).
  • Dupa ce nautul si cartofii au fiert, scurge-i bine de apa si zdrobeste-i cu o presa de piure, intr-un bol incapator.
  • Intr-o tigaie, pune la calit (in apa si 1 lingura de ulei) ceapa tocata marunt, pana cand devine aurie si transparenta.
  • Adauga in bol ceapa, usturoiul zdrobit fin (cu o presa speciala), busuiocul uscat, restul de ulei si sare (dupa gust), amestecand bine, pana obtii o pastă fină si omogenă.

  Observatii reteta Pastă vegetală de naut

  • Poti folosi si naut din conserva, care nu mai trebuie fiert in prealabil, pentru a reduce timpul de gatire.
  • Poti folosi si un blender vertical, pentru a amesteca si mixa fin nautul si cartofii fierti, adaugand ulterior in blender ceapa, usturoiul intreg, busuiocul, uleiul si sarea.

  Stiai ca?

  • Nautul (pe numele lui latinesc, Cicer arietinum)  este o leguminoasa cu un profil nutritional impresionant: 28 de grame de naut contin doar 46 kcal, 8 grame carbohidrati, 3 grame protein, 2 grame fibre, 14% din doza zilnica recomandata de mangan, 12% din doza zilnica recomandata de acid folic, 5% din doza zilnica recomandata de cupru si fosfor, 4% din doza zilnica recomandata de fier?
  • Fibrele si proteinele din naut te pot ajuta sa consumi mai putine calorii si, prin urmare, sa slabesti? Cele doua lucreaza impreuna pentru incetinirea digestiei, iar proteinele cresc si nivelul de hormoni care regleaza pofta de mancare, deci mancand naut te vei simti satula mai mult timp.
  • Nautul contine aproape toti aminoacizii esentiali (cu exceptia unuia), deci pentru o masa care contine proteine complete, trebuie sa combini nautul cu cereale integrale?
  • Nautul are un indice glicemic mic, iar in combinatie cu fibrele si proteinele pe carel e contine, poate regla nivelul zaharului in sange, deci poate ajuta persoanele care sufera de diabet sa isi tina glicemia sub control?
  • Cartofii (Solanum tuberosum) nu contin gluten, colesterol si sare?
  • Un cartof mediu copt (173 g), cu tot cu piele, contine: 161 kcal, 36,6 grame carbohidrati, 4,3 grame proteine, 3,8 grame fibre, 28% din doza zilnica recomandata de Vitamina C, 27% din doza zilnica recomandata de Vitamina B6, 26% din doza zilnica recomandata de potasiu, 19% din doza zilnica recomandata de mangan, 12% din doza zilnica recomandata de magenziu, fosfor, acid folic si Vitamina B3?

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Pate vegetal de naut
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 50 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.