Acasă Am grijă de corpul meu Nu ai timp sa te apuci de sport? Trucuri ca sa faci miscare fara sa iti dai seama!

Nu ai timp sa te apuci de sport? Trucuri ca sa faci miscare fara sa iti dai seama!

0
Nu ai timp sa te apuci de sport? Trucuri ca sa faci miscare fara sa iti dai seama!

prin oras

Ai vrea sa faci mai multa miscare, dar nu ai timp sau bani sau chef sa mergi la sala sau sa alergi in parc? Nu-i nimic, exista si alte solutii, unele dintre ele chiar simple si la indemana ta de a ajunge in forma fizica pe care ti-o doresti.

Nici tu nu ai timp sa faci sport?

Specialistii recomanda ca fiecare dintre noi sa faca, pentru a avea o viata sanatoasa, macar 30 de minute de miscare in fiecare zi. Cand auzi asta, te gandesti automat la trening si adidasi, la sala de sport si la aparatele de fitness, menite toate sa te duca la forma fizica pe care ti-o doresti. Iar urmatoarea replica vine automat din partea multora dintre persoanele sedentare: „dar eu nu am cand sa merg la sala, nu am timp sa fac sport!” Totusi, ai sa vezi imediat ca aceasta nu este decat o scuza, ca nu timpul iti lipseste de fapt, ci modul corect de a privi miscarea si trucurile care sa te ajute sa o faci…fara sa iti dai seama.

Majoritatea persoanelor sedentare sunt astfel din cauza jobului (la un birou, in fata calculatorului), din cauza timpului limitat care le determina sa se urce in masina ca sa ajunga mai repede dintr-un loc in altul. Acestea isi motiveaza sedentarismul invocand problemele legate de lipsa de timp, de bani (un abonament la sala costa) ori sarcinile zilnice care, de multe ori nu le mai lasa energia suficienta de a mai face ceva si pentru propria forma fizica. Exista totusi trucuri simple de a face miscare fara a cheltui bani, fara a consuma prea mult timp si, mai ales, fara ca miscarea sa devina o corvoada.

Trucuri pentru persoanele sedentare

  • Evita liftul si imprieteneste-te cu scarile blocului in care locuiesti sau ale cladirii in care lucrezi. La metrou, ocoleste scarile rulante si ia-o pe cele clasice, unde este mai putina inghesuiala oricum. Cateva etaje urcate si coborate in fiecare zi nu reprezinta un efort foarte mare, dar vor face adevarate minuni pentru tine: iti vor tonifica musculatura picioarelor si iti vor intari posteriorul. Nu urca alene, ci in pas alert, crescand eventual odata la cateva zile numarul etajelor.

scari

  • E vreme frumoasa afara, nu ploua, nu bate prea tare vantul? In drum de la serviciu acasa coboara cu o statie-doua mai devreme si parcurge distanta care ti-a mai ramas pe jos, in pas alert.
  • Danseaza in timp ce faci curatenie! Oricum curatenia este un moment in care consumi calorii, dar poti sa cresti numarul acestora daca incerci sa faci miscare pe ritmul muzicii. Poate ca, in acest fel, curatenia nu va mai parea neplacuta. Si nici miscarea 🙂
  • Iti plimbi cainele dimineata si seara? Nu este nevoie sa o faci la pas. Dupa ce vezi ca animalul tau de companie si-a rezolvat problemele fiziologice, joaca-te cu el in mod activ: alergati cateva minute impreuna, aveti amandoi nevoie de asta si va va face bine amandurora!

caine la joaca

  • In weekend, in loc sa iesi la un film sau la un suc, rezerva-ti putin timp pentru o plimbare in parc. Sunt luni bune in an, mai ales primavara si toamna, cand peisajul este splendid, ai sa iti incarci bateriile numai privindu-l! Nu merge alene, daca vrei sa vezi rezultate, ci cu pas vioi, suficient cat sa simti cum muschii ti se pun in miscare. Vei lua aer curat, iti vei tonifica corpul, dar iti vei imbunatati, de asemenea, si starea de spirit.
  • Invata sa mergi pe trotineta sau bicicleta si foloseste-o pentru a parcurge drumul pana la job si inapoi. Eviti o mare parte din blocajele din trafic, economisesti banii de benzina si faci, in acelasi timp miscare.

Iata, deci, ca nu este prea greu sa ai o viata mai activa. Miscarea nu inseamna neaparat abonament la sala, nu se reduce la un interval programat, de X ori pe saptamana. Cele 30 de minute zilnice pot fi facute cu un scop anume sau impartite initial in bucatele mai mici, in asa fel incat sa nu resimti efortul ca neplacut. In plus, miscarea nu te va obosi si mai mult, cum poate ca ai crezut pana acum, dimpotriva, te va energiza, iti va tonifica intreg corpul si iti va imbunatati calitatea somnului, iar efectele asupra starii generale se vor resimti inca dupa prima saptamana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.