Acasă Rețete Băuturi Matcha latte

Matcha latte

0
Matcha latte

Aceasta reteta de matcha latte este solutia, daca te-ai decis sa mai reduci din cantitatea de cafea pe care o bei zilnic sau iti doresti sa descoperi si alte tipuri de bauturi calde, potrivite dimineata, la micul dejun. Acest matcha latte are la baza pudra fina de matcha (un ceai verde cultivat si procesat intr-o maniera speciala), utilizata de japonezi la ceremonia traditionala a servirii ceaiului. Acest matcha latte este extrem de usor si rapid de preparat, fiind gata in doar 5 minute, continand doar 4  ingrediente si avand un gust delicios si interesant!

TIMP PREPARARE   5 minute

PORTII   1

TIP RETETA   Bautura

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Matcha latte

Alege zaharul brut, ca să prepari rețeta!

Zaharul brut nu contine coloranti alimentari. Este obtinut prin procedee simple, bazate pe principiul pastrarii melasei naturale (ce conține vitamine si minerale) din trestia de zahar, nu pe rafinarea ei.

 

  Mod de preparare reteta Matcha latte

  • Intr-o cana incapatoare, amesteca pudra de matcha cu apa fierbinte si zaharul brut, folosind un tel micut.
  • Separat, incalzeste intr-un ibric băutura de soia si toarna-o deasupra, in cana, omogenizand amestecul.
  • Serveste imediat acest matcha latte, ca atare sau decorat cu un praf de matcha pudra, deasupra.

 

  Observatii reteta Matcha latte

  • Poti inlocui băutura de soia din lista de ingrediente de mai sus cu orice altă băutură vegetală preferată: de cocos, de migdale, de caju sau uricare băutură vegetală preferi.

  Stiai ca?

  • Matcha este o pudra fina de ceai verde special, obtinut din planta Camellia sinensis? Aceasta este crescuta la umbra timp de 3-4 saptamani (cu ajutorul unui ecran din orez si stuf, care reduce rata fotosintezei si creste nivelul de teanina din frunze – aminoacidul responsabil de aroma de umami a acestora); la scurt timp dupa culegere, frunzele sunt fierte la aburi, timp de 15-20 de secunde (pentru a le preveni oxidarea), ceea ce le pastreaza culoarea verde vie; pasul urmator este uscarea pe o suprafata plana, indepartarea coditelor si venelor frunzulitelor; ce ramane este macinat si transformat intr-o pudra fina, cu ajutorul unei pietre de moare automate. Timp de 800 de ani, metoda traditionala de macinare pentru matcha era manuala.
  • Pudra de matcha este folosita nu doar la prepararea ceaiului, ci si la aromarea si colorarea inghetatei, taiteilor si dulciurilor japoneze?
  • Matcha pudra este de 3 tipuri principale, in functie de calitate: cea ceremoniala (de calitate superioara, cea mai scumpa), cea premium (care contine frunze din varful plantei, are o aroma dulce si un miros proaspat de iarba) si cea utilizata la gatit (cea mai ieftina, are un gust usor amarui)?
  • Matcha pudra are de 137 de ori mai multi antiodixanti decat ceaiul verde normal? Printre acestia se numara catehine puternice, care nu se regasec in alte alimente – ca EGCG (galatul de epigalocatechina), care lupta impotriva cancerului si contracareaza efectele nocive ale radicalilor liberi. Peste 60% dintre catechinele din matcha sunt EGCG-uri.
  • O portie de ceai de matcha echivaleaza cu 10 cani de ceai verde obisnuit, din punct de vedere al nutrientilor?
  • Matcha ajuta metabolismul, arde caloriile in exces, detoxifica natural si eficient corpul, calmeaza mintea, ajuta concentrarea, scade glicemia si colesterolul si este bogata in clorofila, Vitamina C, seleniu, crom, zinc si magneziu? In plus, bautorii de matcha au parte de energie de-a lungul intregii zile, gratie combinatiei naturale de proprietati ale acestei pudre verzi.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Matcha latte
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.