Acasă Rețete Mic dejun sănătos Granola din ovaz cu fructe

Granola din ovaz cu fructe

0
Granola din ovaz cu fructe

Fiecare dintre ingredintele care compun reteta de granola din ovaz cu fructe, luate separat, dovedesc atat un gust deosebit, cat si mari beneficii pentru sanatate. Combinate insa, dau nastere unei veritabile explozii de arome, un adevarat medicament pentru organism si o incantare pentru papilele tale gustative. Granola din ovaz cu fructe te va incanta prin savoare, consistenta si, in timp, efect terapeutic. Inca nu ai incercat-o?

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Granola din ovaz cu fructe

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Ghimbir confiat

ghimbir-confiat-100g

Stafide brune

stafide-150g

Seminte de chia

seminte-de-chia-500g

Merisoare confiate

merisor-confiat-500g

  Mod de preparare reteta Granola din ovaz cu fructe

  • Amesteca fulgii de ovaz cu jumatate de ceasca de must de mere si cu putina scortisoara.
  • Asaza compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bag-o la cuptor sa se coaca timp de 20 de minute sau pana cand se rumeneste și devine crocanta.
  • Compozitia se lasa la răcit si apoi se faramițează in bucatele mici.
  • Separat, intr-o cratita cu putina apa, se pun la fiert merele tăiate felii si curățate de cotor, stafidele, merisorul, ghimbirul tocat si mustul de mere.
  • Cand merele incep sa fiarba, trebuie sa amesteci continuu.
  • Lasi merele sa fiarba pe foc timp de 10 minute pana cand se transforma intr-un gem de fructe, apoi le dai deoparte ca sa se racoreasca.
  • Dupa ce nu mai sunt fierbinti, se adauga semintele de chia, inca putina scortisoara, dupa cat vrei sa fie gustul de pregnant.
  • Pui gemul de fructe in castron, apoi adaugi un strat de fulgi de ovaz crocanti deasupra si ornezi. Sau amesteci intr-un caston fulgii de ovaz cu gemul de fructe obtinut si savurezi cu pofta granola.

  Observatii reteta Granola din ovaz cu fructe

  • Granola facuta in casa, spre deosebire de cea cumparata, are un pret mult mai bun si nu contine zahar adaugat sau conservanti nocivi pentru sanatate.
  • Putem controla numarul de colorii din acest preparat prin alegerea ingredientelor, in asa fel incat sa se potriveasca si copiilor care au nevoie de energie si persoanelor care incearca sa scape de kilogramele in plus.
  • Granola se poate consuma simpla sau amestecata cu iaurt.
  • Se poate pregati granola fara zahar sau, dupa gust si tipul de fructe pe care le adaugati in compozitie, cu putina miere. In cazul retetei noastre deja stafidele, merele si mustul de mere sunt dulci, asa incat nu mai este nevoie sa adaugam zahar suplimentar in granola.

  Stiai ca?

  • Granola este o gustare sau un mic dejun de origine initial americana, extinsa treptat in intreaga lume si creata in mod obisnuit din cereale, nuci, miere si fructe?
  • Marile avantaje al gustariii de tip granola facuta in casa sunt gustul senzational, provenit din ingrediente savuroase, cu mari beneficii pentru santate, in conditiile unui continut caloric relativ scazut si faptul ca ofera sute de posibilitati de diversificare, dupa preferintele fiecarui consumator?
  • Printre beneficiile unui mic dejun sau gustari de tip granola se numara eliminarea constipatiei, ajutor in lupta impotriva kilogramelor in plus, energizarea organismului, sprijin impotriva anemiei?
  • Ovazul, produs care intra in componenta retetei de granola, este cereala cu mai bogat continut in proteine si acizi grasi esentiali?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Granola din ovaz cu fructe
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 64 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.