Fursecuri raw, cu migdale si curmale

fursecuri raw, cu migdale si curmaleIncearca sa faci si tu aceste fursecuri raw (cu migdale si curmale), pentru a oferi familiei tale un desert mai sanatos decat cele cumparate din comert – nu contin faina de grau, zahar adaugat si nici unt. Avantajul acestor fursecuri raw (cu migdale si curmale) este ca le poti pregati in doar 10 minute, dintr-o mana de ingrediente, le poti da orice forma doresti si nu este nevoie sa aprinzi cuptorul pentru a le prepara. Incearca sa le faci alaturi de copilul tau, care se va distra de minune dandu-le forma preferata si – la final – se va delecta cu propriile creatii!

TIMP PREPARARE   10 minute

PORTII   6

TIP RETETA   Desert

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Fursecuri raw, cu migdale si curmale

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Curmale fara samburi

curmale-fara-samburi-500g

  Mod de preparare reteta Fursecuri raw, cu migdale si curmale

  • Primul pas in pregatirea acestor fursecuri raw (cu migdale si curmale) este sa indepartezi coaja migdalelor: pune la fiert apa, intr-o cratita; cand da in clocot, adauga migdalele, lasa-le pe foc 1 minut, scurge-le si clateste-le cu apa rece; folosindu-ti degetele, apasa pe fiecare migdala, pana ii indepartezi coaja; usuca-le bine, cu un prosop de hartie.
  • Intr-un blender vertical, marunteste bine midgalele fara coaja, curmalele fara samburi, semintele din pastaia de vanilie, scortisoara, apa si sarea; nu lasa prea mult blenderul pornit, nu vrei sa obtii o pasta!
  • Intinde amestecul din blender ca pe un aluat gros, pe blatul de lucru, si taie din el fursecuri raw, in formele dorite (steluta, cerc, patrat, etc.).
  • Pune aceste fursecuri raw (cu migdale si curmale) pe o tava tapetata cu hartie de copt sau pe o farfurie si da-le la frigider, timp de 30 de minute, inainte de a le decora si/sau manca.
  • Poti manca aceste fursecuri raw (cu migdale si curmale) ca atare sau le poti decora cu zahar pudra (fix inainte de servire) sau ciocolata alba topita la bain-marie.

  Observatii reteta Fursecuri raw, cu migdale si curmale

  • Daca obtii un amestec prea lipicios in blenderul vertical, mai adauga cateva migdale blansate; daca obtii un amestec prea uscat, mai adauga 1 lingura de apa.
  • Pastreaza aceste fursecuri raw (cu migdale si curmale) la frigider, intr-o caserola acoperita.

  Stiai ca?

  • 100 g de migdale blansate (fara coaja) contin 124% din doza zilnica recomandata de Vitamina E, 112% din doza zilnica recomandata de mangan, 69% din doza zilnica recomandata de magneziu, 58% din doza zilnica recomandata de cupru, 48% din doza zilnica recomandata de fosfor, 44% din doza zilnica recomandata de proteine, 42% din doza zilnica recomandata de fibre, 33% din doza zilnica recomandata de Vitamina B2, 22% din doza zilnica recomandata de calciu, 21% din doza zilnica recomandata de fier si zinc, 20% din doza zilnica recomandata de potasiu si 18% din doza zilnica recomandata de Vitamina B3?
  • Conform traditiei islamice, curmalul este Copacul Vietii in Gradina Edenului?
  • Curmalele sunt mancate de peste 7.000 de ani in Orientul Mijlociu si Africa de Nord, fiind un aliment la indemana in calatoriile maritime lungi, traversarea desertului si ghranirea populatiei din cetate, in caz de asediu indelungat?
  • Din samburii de curmale se poate face sapun si chiar eyeliner?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Fursecuri raw, cu migdale si curmale
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)


Viziunea SanoVita este ca, promovand hrana sanatoasa, nu doar vom asista la o imbunatatire a sanatatii romanilor, ci, mai mult de atat, vom fi unul dintre factorii care participa activ la schimbarea in bine. Ne dorim sa contribuim la o lume mai buna, mai constienta de ceea ce mananca, de oportunitatile care exista in camara fiecaruia si sa dam idei pentru o alimentatie sanatoasa si, in acelasi timp, gustoasa.

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.