Acasă Rețete Fel principal Cuscus cu ciuperci marinate

Cuscus cu ciuperci marinate

0
Cuscus cu ciuperci marinate

Cuscus cu ciuperci marinate

Cuscus cu ciuperci marinate este un preparat cu aroma exotica, dar mai ales extrem de sanatos si simplu de gatit, in special daca ai in vedere faptul ca el contine ingrediente pe care le gasesti pe piata in orice anotimp la preturi rezonabile. Aproape ca nu ai nevoie sa folosesti aragazul, daca exceptam apa pe care o infierbanti pentru a inmuia cuscusul. Il poti consuma cu salate proaspete, cuscusul cu ciuperci marinate constituindu-se ca un pranz usor, dar suficient de satios ca sa inlature senzatia de foame pentru o perioada indelungata.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Cuscus cu ciuperci marinate

  • 300 g ciuperci champignon
  • 1 cana cuscus
  • 1 ceapa mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • ulei de susan (circa 100 ml)
  • patrunjel/marar proaspat
  • zeama de la 1 lamaie sau mai putin
  • sare de mare

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Ulei de susan presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-susan-200-ml

  Mod de preparare reteta Cuscus cu ciuperci marinate

  • Se pregateste o marinata astfel: in uleiul de susan se incorporeaza treptat zeama de lamaie, amestecand continuu cu un tel. Dupa ce ai terminat de incorporat lamaia, adauga ceapa taiata foarte marunt si usturoiul zdrobit.
  • Ciupercile se taie felii cat mai subtiri și se pun la marinat in sosul cu ulei de susan pentru 2 ore, la frigider.
  • Între timp se pune cuscusul in 2 cani de apa clocotita, un praf de sare si 2-3 linguri de ulei si se lasa vasul acoperit 10-15 minute.
  • Se amesteca apoi cu ciupercile marinate, scurse bine și cu patrunjel tocat.

  Observatii reteta Cuscus cu ciuperci marinate

  • Chiar daca nu sunt fierte, ci numai marinate, ciupercile vor fi fragede si vor face deliciul acestui preparat.
  • Cuscusul cu ciuperci marinate se potriveste de minune atat cu salate verzi, cat si cu rosii sau castraveti.
  • Timpul de preparare nu este mare, in calculul acestuia nu am luat in considerare si intervalul in care ciupercile stau la marinat in frigider, intrucat in respectiva perioada te poti ocupa de orice altceva.
  • Daca ti-a placut aceasta reteta trebuie neaparat sa o incerci si pe cea de Cuscus cu legume.

  Stiai ca?

  • Uleiul de susan reprezintă o sursa sigura de vitamine, proteine, fibre, fosfor, zinc, seleniu, fier, avand un continut ridicat de calciu, magneziu si acid folic (vitamina B9), esentiale in formarea celulelor? Totusi, pentru a beneficia complet de toate aceste beneficii nutritionale, este necesar sa alegem un ulei de susan de calitate, rezultat din presarea la rece a semintelor.
  • 100g de cuscus contin 360 kcal, 0.9 g grasimi, 73.9 g glucide, 13 g proteine si 2.3 g fibre?
  • Primele atestari documentare ale cuscusului dateaza inca din veacul al XIII- lea, cand, in cartile epocii, apar fragmente care pun cuscusul in legatura cu mancarurile tipic islamice?
  • Cuscusul reprezinta o importanta sursa de vitamine, in special vitamina A si vitamine din complexul B, motiv pentru care se recomanda includerea lui in alimentatia copiilor, dar si a oricarei persoane care doreste sa se hraneasca sanatos?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Cuscus cu ciuperci marinate
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 57 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.