Cubulete aromate de tofu, la cuptor

cubulete aromate de tofu, la cuptorAstazi te invitam sa transformi branza tofu simpla intr-un deliciu perfect pentru o gustare intre mese, un mic dejun de weekend sau un aperitiv festiv – cubulete aromate de tofu, la cuptor! Incearca si tu aceasta reteta crocanta, delicioasa, sanatoasa si bogata in nutrienti, care se face rapid si fara a necesita prajirea intr-o tona de ulei. Serveste apoi aceste cubulete aromate de tofu (la cuptor) in combinatie cu ceapa rosie si/sau verde, tocata marunt, peste frunze de salata verde sau alaturi de fasii de ardei capia copti, in saramura/otet.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Aperitiv/Mic dejun/Gustare

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Cubulete aromate de tofu, la cuptor

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de drojdie uscata

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

Seminte de susan

seminte-de-susan-decorticat-100g

  Mod de preparare reteta Cubulete aromate de tofu, la cuptor

  • Pentru a pregati aceste cubulete aromate de tofu, preincalzeste cuptorul la 200° C si tapeteaza o tava termorezistenta cu hartie de copt.
  • Taie branza tofu natur in cuburi egale ca marime, de 2 cm, si adauga-le intr-un bol incapator.
  • Separat, intr-un alt bol, amesteca toate condimentele cu semintele de susan: fulgii de drojdie inactiva uscata, turmericul, pudra de ceapa si de usturoi, paprika afumata, sarea si piperul.
  • Toarna toate condimentele peste branza tofu, amesteca bine cubuletele (pana cand se acopera uniform toata branza) si apoi intinde-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Da tava la cuptorul preincalzit timp de 25-30 de minute (cand aceste cubulete aromate de tofu sunt gata, vor incepe sa se umfle usor).

  Observatii reteta Cubulete aromate de tofu, la cuptor

  • Serveste aceste cubulete aromate de tofu (la cuptor) imediat, intr-un bol, alaturi de ceapa (verde si/sau rosie) tocata marunt, peste o salata verde sau alaturi de fasii de ardei capia in saramura/otet.

  Stiai ca?

  • Cuvantul „tofu” este un termen japonez derivat din cuvantul chinez „doufu” (care, in mandarina, inseamna „fasole branzita”)?
  • Tofu s-a extins in Coreea si Japonia odata cu budismul, credinta conform careia uciderea animalelor are implicatii negative pentru viata de apoi (prin urmare, multi adepti sunt vegetarieni sau vegani)?
  • Semintele de susan sunt o sursa buna de fibre (3 linguri contin 12% din doza zilnica recomandata), prin urmare consumandu-le des iti ajuti sanatatea digestiva si iti reduci riscul de boli de inima, obezitate si diabet de tip 2? In plus, susanul ajuta inima si gratie continutului de grasimi nesaturate (41% polinesaturate si 39% mononesaturate), care pot reduce nivelul colesterolului si al trigliceridelor.
  • Semintele de susan pot contribui la sanatatea glandei tiroide, deoarece sunt o sursa excelenta de seleniu (atat intregi, cat si decorticate)? Tiroida contine cea mai mare cantitate de seleniu dintre toate organele corpului tau (mineral vital in productia hormonilor tiroizi). In plus, susanul are in compozitie fier, cupru, zinc si Vitamina B6 – elemente care sprijina productia acelorasi hormoni.
  • Un mit asirian povesteste ca zeii au baut vin de susan in noaptea de dinaintea crearii Pamantului?
  • Planta de susan este robusta, creste pana la 0,5-2,5 m inaltime si nu are probleme in conditii de seceta si de caldura excesiva?
  • In India, semintele de susan sunt utilizate in ritualurile sacre, fiind un simbol al nemuririi? In timpul inmormantarilor, indienii ofera boluri cu susan mortilor, pentru a le facilita trecerea pe lumea celalata si ard ulei de susan.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Cubulete aromate de tofu, la cuptor
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)


2 Comentarii

LASA UN MESAJ

Introdu comentariul tau
Numele tau

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.