Crema de gris pentru prajituri
Crema de gris pentru prajituri pregatita cu lapte de cocos este un preparat „multifunctional„: o poti savura simpla, pe post de budinca rece sau calda, ca desert sau gustare sau poti sa o folosesti pe post de crema pentru prajituri de casa gustoase si sanatoase. Crema de cocos ii va oferi nu doar o aroma speciala, dar si beneficii deosebite pentru sanatatea ta.
TIMP PREPARARE 20 minute
PORTII crema pt o tava de prajituri
TIP RETETA Desert
DIFICULTATE Scazuta
PRINTEAZA RETETA
Ingrediente reteta Crema de gris pentru prajituri
- 1 cutie lapte de cocos
- 1 cutie crema de cocos
- 130 g gris
- 100 g apa
- un praf de sare
- 2-3 linguri zahar brut
- coaja de lamaie rasa
Mod de preparare reteta Crema de gris pentru prajituri
- Se pun pe foc laolalta intr-o craticioara laptele de cocos cu crema de cocos, apa si grisul.
- Se amesteca aceasta compozitie cu un tel, la foc mic, pana se leaga.
- Se incorporeaza zaharul, coaja de lamaie, praful de sare si se ia de pe foc.
- Se poate folosi in prajituri, in tarte sau ca o budinca – asezonata cu fructe de sezon.
Observatii reteta Crema de gris pentru prajituri
- Este foarte important ca focul sa fie mic atunci cand pregatesti aceasta reteta, pentru ca astfel risti sa afumi crema si sa ii alterezi gustul. De asemenea, pentru a impiedica formarea cocoloaselor de gris, nu uita sa mesteci continuu in compozitie cu telul.
- In cazul in care o folosesti in prajituri, este de mare efect pui straturi alternative de crema si blat, pentru un aspect stratificat si sa ornezi prajitura cu fulgi de cocos sau cu pudra de roscove. O idee in acest sens va poate da si fotografia de la inceputul retetei, cu prajitura noastra pregatita in acest mod.
- Incearca sa pregatesti aceasta reteta de crema de gris cu lapte de cocos si pentru bebelusul tau, in alimentatia caruia o poti introduce de la varsta de 8 luni. De altfel, in Tailanda, nuca de cocos constituie un prim aliment solid oferit copiilor. Folosind cocosul in forma de crema cu o concentratie de peste 90% pulpa (cum este cel recomandat la sectiunea de ingrediente), acesta va fi usor de inghitit chiar de catre copiii mici si usor acceptat, datorita gustului deosebit.
Stiai ca?
- Cocosul este un aliment complex, cu multiple beneficii pentru organism? Din el se consuma atat pulpa, cat si apa sau se extrage uleiul de cocos, folosit atat in gastronomie, cat si in cosmetica.
- Multi sportivi de performanta beau apa de cocos atunci cand vor sa fie in forma maxima pentru concursuri? Aceasta are mai putine calorii, mai mult potasiu decat o bautura energizanta, dar efectele sale sunt similare.
- Nucile de cocos sunt bogate in vitaminele C, E, B1, B3, B5 si B6 si minerale ca fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu si fosfor?
- Palmierii produc nuca de cocos de pana la 13 ori pe an si, desi este nevoie de un an pentru ca nucile de cocos sa se maturizeze, un copac complet inflorit poate produce intre 60-180 nuci de cocos intr-o singura recolta?
- Exista dovezi ca trigliceridele cu catena medie (MCT) aflate in laptele de cocos pot influenta in sens pozitiv scaderea in greutate, compozitia corporala si metabolismul?
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]