Acasă Rețete Aperitive Chiftele de linte verde

Chiftele de linte verde

0
Chiftele de linte verde

Chiftele de linte verde

Vrei ceva bun ca aperitiv, dejun la job sau acasa, usor de pregatit si sanatos? Tii post, esti vegetarian sau vegan, dar vrei ca organismul tau sa nu fie lipsit de nutrientii care ii asigura buna functionare? Atunci incearca cu incredere reteta noastra de chiftele de linte verde si ai sa te declari cucerit de la prima inghititura. Bogate in proteine, fibre, minerale si vitamine, chiftelele de linte sunt la fel de potrivite pe o masa de sarbatoare si la un pranz obisnuit, iar beneficiile pentru sanatate incontestabile.

TIMP PREPARARE   70 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Aperitiv

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Chiftele de linte verde

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Amestec de legume

amestec-de-legume-125g

Fulgi de ovaz

fulgi-de-ovaz-1-kg

Fulgi de drojdie inactiva

fulgi-de-drojdie-uscata-100g

  Mod de preparare reteta Chiftele de linte verde

  • Se pune lintea la inmuiat timp de 8 ore (eventual peste noapte).
  • Dupe ce s-a inmuiat, scurge-o de apa si pune-o la fiert in apa cat sa o acopere.
  • Dupa 30 de minute, se ia de pe foc si se lasa la racit. Apa in care a fiert lintea nu o arunca, intrucat iti va fi de folos putin mai tarziu.
  • Se toaca ceapa marunt si se amesteca cu lintea scursa de lichid (lichidul se păstreaza), spanacul tocat, usturoiul măruntit si restul ingredientelor.
  • Se amesteca totul, adaugandu-se din lichidul in care a fiert lintea atat cat sa se formeze o compozitie ca de chiftele clasice.
  • Se modeleaza chiftelele si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Se coc la foc iute pana se rumenesc.
  • Se servesc cu smantana vegetala, in combinatie cu pilafuri, piureuri si salate.

  Observatii reteta Chiftele de linte verde

  • Forma si marimea chiftelelor de linte verde este la alegerea fiecarei gospodine, dupa gust si ocazie. Pentru aperitiv poti sa modelezi niste chiftelute mai mici, daca le vei consuma pe post de  fel principal, poti sa le faci mai mari, iar daca intentionezi sa le pui in pachetelul pentru scoala sau serviciu, pot fi mai plate, ca sa incapa mai usor in casoleta in care le transporti.
  • Daca doresti, poti sa si prajesti aceste chiftele de linte verde, exact asa cum faci cu chiftelel clasice, insa daca le vei pune la cuptor vor si la fel de gustoase si cu mult mai bune pentru sanatatea ta. In plus, in timp ce se coc nici macar nu trebuie suravegheate, asa ca poti sa faci alta treaba prin bucatarie.
  • Inmuierea lintei inainte de preparare are rolul de a spori, prin hidratare, calitatile nutritive ale alimentului si a-i scadea timpul de gatit.

  Stiai ca?

  • O cana de linte gatita asigura peste 30% din necesarul zilnic de proteine al organismului tau? Proteinele vegetale obtinute astfel sunt mult mai sanatoase decat cele din carne, intrucat nu vin insotite de grasimi si colesterol. Din acest motiv, lintea reprezinta unul dintre alimentele cele mai apreciate de catre vegetarieni.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Chiftele de linte verde
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 73 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.