Acasă Rețete Fel principal Burgeri vegani (din soia)

Burgeri vegani (din soia)

0
Burgeri vegani (din soia)

Aceasta reteta de burgeri vegani (din soia) este un preparat din categoria „Poate fi transformat in reteta sanatoasa?”. Raspunsul este „Da”, iar aceasta reteta de burgeri este cea mai buna dovada. Gasesti deja pe blogul nostru o reteta de burgeri vegetali (cu ovaz si spanac), iar astazi iti extindem repetoriul cu o noua varianta de burgeri, potrivita in perioada verii, cand weekend-urile sunt pline de festivaluri culinare. In locul unui burger plin de grasimi animale de la un food van, incearca acesi burgeri vegani (din soia): organismul tau iti va multumi!

TIMP PREPARARE   50 minute

PORTII   4

TIP RETETA   Fel principal

DIFICULTATE   Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


  Ingrediente reteta Burgeri vegani (din soia)

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Amestec de legume

amestec-de-legume-125g

Fulgi de ovaz

tarate-de-ovaz-500g

Sare de mare

sare-de-mare-fina-iodata-1-kg

  Mod de preparare reteta Burgeri vegani (din soia)

  • Pentru a pregati aceasta reteta de burgeri vegani (din soia), incepe prin a inmuia granulele vegetale in apa.
  • Mizeaxa fulgii de ovaz timp de 10-20 de secunde intr-un blender vertical, pana obtii un amestec de faina si fragmente mai mici de fulgi.
  • Curata de coaja cartofii, spala-i si da-i pe razatoarea mica.
  • Curata de coaja cepele, spala-le si taie-le marunt.
  • Curata de coaja cateii de usturoi, spala-i si zdrobeste-i cu o presa speciala.
  • Pune toate ingredientele intr-un bol si se amesteca-le bine.
  • Preincalzeste cuptorul la 150o C.
  • Formeaza cu mana burgeri cu un diametru de 10 cm si pune-i intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la distanta unul de altul.
  • Introdu tava la cuptor si lasa burgerii la copt; dupa 20 de minute, intoarce-i pe partea celalata, lasandu-i la copt pana se rumenesc uniform.

  Observatii reteta Burgeri vegani (din soia)

  • Serveste burgerii imediat, in chifle pufoase, alaturi de foi de salata, rondele de ceapa (lasate la marinat in prealabil, timp de 10 minute, in otet), de rosii si un sos de branza vegan.
  • Poti inlocui maghiranul uscat cu chimen pisat, daca iti place gustul acestuia din urma, si poti adauga in reteta si boia afumata/iute, dupa gust.

  Stiai ca?

  • Glutenul adaugat in aceasta reteta de burgeri vegani (din soia) este o proteina regasita in boabele de grau, si are rolul de a oferi consistenta compozitiei?
  • In acest preparat vegan, glutenul de grau este o sursa proteica care inlocuieste carnea?
  • Cartofii sunt sanatosi, atat timp cat sunt gatiti corect (adica sunt copti, nu prajiti in ulei), continand antioxidanti (flavonoide, cartenoide si acizi fenolici)? Acestia neutralizeaza radicalii liberi din corp, scazand riscul de imbatranire preamatura, diabet, boli de inima si cancer.
  • Cartofii contin un tip de amidon rezistent, care poate reduce rezistenta la insulina (si, deci, glicemia)? Acest amidon nu este absorbit complet de corp, ci ramane in intestinul gros, devenind sursa de nutrienti pentru bacteriile intestinale benefice. Pentru a mari cantitatea de amidon rezistent din cartofi, consuma-i reci, dupa ce i-ai fiert si au stat peste noapte la frigider.
  • Amidonul rezistent din cartofi poate imbunatati sanatatea digestiva, reducand inflamatia din colon, reducand riscul de cancer colorectal si intarind sistemul de aparare local?
  • Ovazul este o cereala cu un bogat continut proteic (12-15%) si acizi grasi esentiali, cum ar fi acidul linoleic? In plus, contine fibre solubile, importante la normalizarea greutatii corporale, prin capacitatea de a crea senzatia de satietate si de diminuare a poftei de mancare.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Burgeri vegani (din soia)
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 51 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.