Acasă Rețete Aluaturi și Pâine de casă Placinta vegana cu legume

Placinta vegana cu legume

0
Placinta vegana cu legume

Placinta vegana cu legume poate fi o gustare savuroasa si in acelasi timp satioasa, sau poate tine loc chiar de fel principal daca doresti sa iei o masa mai usoara. Timpul de pregatire nu este mare, practic vei munci doar sa toci cateva legume si sa amesteci ingredientele, iar apoi cuptorul va transforma preparatul tau intr-o masa savuroasa.

Combinatia intre compozitia de legume, blatul din lapte de soia si fulgi de ovaz este perfecta pentru iubitorii gastronomiei vegane si o delicioasa provocare pentru toti ceilalti: nu vei sti cat de mult iti place pana cand nu o incerci.

TIMP PREPARARE  60 minute

PORTII  8

TIP RETETA   Aluaturi/paine

DIFICULTATE  Medie

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente:

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Fulgi de ovaz

Fulgi de drojdie inactiva

Amidon din porumb

Mod de preparare:

  • Pregatesti compzitia astfel: vanata, cartofii, dovlecelul, ceapa si ardeiul rosu se spala, se curata și se taie cubulete.
  • Treci la prepararea blatului: pui amidonul de porumb in laptele de soia, se incorporeaza fulgii de drojdie inactiva si amesteci bine.
  • Adaugi turmericul si ovazul, 2 linguri de ulei, usturoiul zdrobit si jumatate de lingurita de sare, amestecand in continuare pana la omogenizare. Vei obtine un blat nu foarte tare.
  • Se pune blatul obtinut intr-o tava rotunda și unsa cu ulei de masline, apoi se asaza legumele taiate bucatele deasupra, intr-un start uniform.
  • Se presara restul de sare, patrunjelul și busuiocul.
  • Placinta va merge la cuptor si ramane acolo, la foc mediu, pana se rumeneste.
  • La final, pregatesti un sos obtinut dintr-o lingura de ulei si usturoi zdrobit si stropesti cu el placinta calda.

     

Observatii:

  • Daca ai o sursa de incredere de legume cultivate eco si acestea sunt tinere si fragede, poti sa lasi vanata si dovelcelul necuratate de coaja. In caz contrar, mai ales in situatia in care gatesti cu legume cumparate de la hypermarket in afara sezonului lor natural, este mai bine sa le curati, intrucat nu ai garantia ca nu au fost contaminati cu pesticide. Altfel, mai ales daca ii oferi drept hrana copiilor mici, pot ajunge sa dauneze. Aceasta recomandare este valabila intodeauna in bucataria ta, nu doar pentru acest preparat.
  • Placinta vegana cu legume poate fi consumata atat de catre vegetarieni, vegani sau persoane care tin post, dar si de cei care consuma in mod normal produse animale, dar doresc sa le evite pentru o perioada, ca sa isi detoxifieze organismul.

Stiai ca?

  • Amidonul constituie una dintre cele mai importante resurse energetice ale corpului uman? In cazul lui, vorbim despre un carbohidrat compus care, odata ajuns in organism se transforma in glucoza, crescand rapid nivelul de zahar din sange.
  • Termenul de ovaz (si latinescul sau stramos, avena) provine dintr-un cuvant sanscrit care insemna fericire?
  • Ovazul reprezinta o foarte buna sursa de carbohidrati si fibre, care ne dau energie? De asemenea, fulgii de ovaz contin o serie de vitamine si minerale precum vitamina B1, fier si fosfor, antioxidanti care te ajuta sa iti protejezi sistemului circulator de arteroscleroza si betaglucan, element care regleaza nivelul glucozei in sange.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Placinta vegana cu legume
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 72 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.