Acasă Retete Salate Salata Vitality cu telina si seminte

Salata Vitality cu telina si seminte

0
Salata Vitality cu telina si seminte

Salata Vitality cu telina si seminte

Reteta de Salata Vitality cu telina si seminte  poate fi gustarea sau pranzul perfect intr-o zi calduroasa de vara. Usor de preparat, gata in doar cateva minute, te va incanta cu textura sa crocanta si gustul racoritor. Combinatia de legume clasice de salata cu morcovul, radacina de telina proaspat curatata si semintele de floarea soarelui are rolul de a imbogati gustul salatei tale obisnuite si de a adauga un plus de nutrienti. Salata Vitality este, asa cum o sugereaza si numele, un boost de energie perfect pentru amiezele in care te simti toropit de caldura. Si nu ingrasa!!!

TIMP PREPARARE    10 minute

PORTII   2

TIP RETETA   Salate

DIFICULTATE   Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Salata Vitality cu telina si seminte

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Seminte de floarea soarelui

seminte-de-floarea-soarelui-500g

Mix 4 seminte

mix-4-seminte-150g

Ulei de floarea soarelui presat la rece

ulei-presat-la-rece-din-sem-floarea-soarelui-1l

Mod de preparare reteta Salata Vitality cu telina si seminte

  • Morcovul si telina se dau pe razatoarea mare.
  • Rodichile se taie rondele, la fel si ceapa verde, iar rosiile felii.
  • Se stoarce lamaia exact inainte de a o adauga in salata.
  • Se amesteca imediat legumele cu uleiul, sarea, zeama de lamaie.
  • Deasupra se presara semintele de floarea-soarelui.
  • Se consuma imediat.

Observatii reteta Salata Vitality cu telina si seminte

  • Dat fiind ca aceasta salata se consuma imediat, daca vrei sa fie rece, potrivita pentru zilele de vara, inainte de preparare tine putin legumele in frigider.
  • Zeama de lamaie are, pe de o parte rolul de a acri salata ta si de a o face mai racoritoare, dar pe de alta parte pastreaza si culoarea alba a telinei. Tot in legatura cu mentinerea aspectului radacinii de telina, este indicat ca acesta sa fie curatata exact inainte de a o adauga in salata sau, daca o curati inainte, sa o tii in apa rece pana cand o amesteci cu restul legumelor.
  • Cu greu vei gasi o reteta pentru masa de pranz mai potrivita pentru o persoana care doreste sa scape de kilogramele in plus. Ingredientele din salata ta sunt usor de digerat, foarte hranitoare si pline de beneficii pentru organism, dar nu ingrasa.

Stiai ca?

  • La contactul cu aerul unele fructe și legume curatate (cum este si telina sau marul)  se oxideaza? Daca vrei sa eviti acest lucru, stoarce pe ele putina zeama de lamaie.
  • Lamaia poate sa iti improspateze si respiratia, omorand bacteriile din gura? De asemenea, ea are o multitudine de alte intrebuintari in gospodarie, in afara celor culinare, in bucatarie si in afara ei: alunga mirosurile neplacute, curata metalele, albeste tesaturile si chiar te poate ajuta la retetele tale de infrumusetare sau la decolorarea parului.
  • Apa cu lamaie pe stomacul gol, dimineata, te poate ajuta in pierderea kilogramelor in plus? Aceasta bautura reuseste sa inlature senzatia de foame, iar daca este consumata in preajma orelor de masa va accelera digestia si, in timp, va duce la eliminarea celulitei.
  • Si telina te ajuta la slabit? Ea face parte dintre alimentele cu calorii negative, ceea ce inseamna ca, pentru a o procesa, corpul tau va consuma mai multe calorii decat primeste de la radacina de telina. Daca vrei sa afli mai multe informatii despre acest subiect, citeste intreg articolul dedicat caloriilor negative.
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Salata Vitality cu telina si seminte
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 66 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.