Acasă Rețete Deserturi Gris cu lapte de cocos si vanilie

Gris cu lapte de cocos si vanilie

0
Gris cu lapte de cocos si vanilie

Gris cu lapte de cocos si vanilie

Incearca chiar astazi aceasta reteta de gris cu lapte de cocos si vanilie pentru desertul tau si al celor dragi! Gris cu lapte de cocos, plus vanilie sau pudra de roscove: acelasi ingredient principal, doua arome suplimentare cu gusturi diferite, ambele savuroase. Copiii tai vor fi incantati de aroma deosebita, iar tu ai sa fii  multumita ca le-ai putut oferi o gustare dulce sanatoasa si naturala.

TIMP PREPARARE   30 minute

PORTII   4

TIP RETETA    Desert

DIFICULTATE Scazuta

PRINTEAZA RETETA

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediente reteta Gris cu lapte de cocos si vanilie

Vrei sa pregatesti reteta? Cumpara produsele!

Lapte de cocos

bautura-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Miere de salcam

miere-salcam-jajin

Crema de cocos

crema-vegetala-din-nuca-de-cocos-400-ml

Pudra de roscove

pudra-de-roscove-250g

Mod de preparare reteta Gris cu lapte de cocos si vanilie

  • Se amesteca laptele de cocos cu crema de cocos.
  • Apa și grișul și se bat cu un tel, apoi se amesteca cele doua componente de cocos de mai sus si se fierb la foc mic pana se leaga. In tot acest timp se amesteca in mod continuu.
  • Se incorporeaza zaharul, esenta de vanilie, praful de sare si se ia de pe foc.
  • Se imparte crema in doua parti pentru a adauga cacao/karob numai intr-una dintre ele. Astfel, din acelasi ingredient principal, obtinem doua gusturi distincte delicioase.
  • Se toarna in cupe, in straturi intercalate si se orneaza cu fructe proapete sau topinguri de fructe. Aspectul acestui gris cu lapte va fi deosebit, iar gustul – senzational!

Observatii reteta Gris cu lapte de cocos si vanilie

  • Reteta de gris cu lapte este una dintre cele mai cunoscute si iubite deserturi ale copilariei. O poti prepara in varianta de post ca sa te bucuri de ea tot timpul anului.
  • Acest desert poate fi preparat si fara a combina celor doua culori. Poti sa folosesti doar gris cu lapte sau sa il amesteci pe tot cu karob sau cacao. Alegerea apartine fiecaruia gospodina, dupa cum stie ca prefera cei dragi.
  • Dat fiind ca grisul cu lapte are tendinta de a se lipi este bine sa folosim o craticioara cu fund antiaderent. Nu uita sa amesteci, pentru a impiedica formarea cocoloaselor de gris. De asemenea, focul va fi mic, altfel compozitia se va afuma si isi va pierde atat din gust, cat si din proprietatile pentru sanatate.
  • Daca vrei sa mananci budinca de gris pe post de desert si iti place sa fie mai dulce, poti sa adaugi in ea stafide rehidratate sau bucatele de fructe confiate.
  • Grisul cu lapte prezentat poate fi mancat si de copiii mici sau chiar bebelusi, intrucat pudra de roscove nu contine cofeina.

Stiai ca?

  • Exploratorii spanioli au numit cocosul – „fata zambitoare de maimuta„, datorita celor trei ochi mici de la baza pe care ei ii asemănau cu ochii unei maimute?
  • Laptele de nuca de cocos este un lichid obtinut natural din interiorul nucilor de cocos mature? Pulpa de nuca de cocos (partea alba) este rasa si inmuiata in apa fierbinte. Uleiul de nuca de cocos se ridica in partea de sus si poate fi dat deoparte. Continutul solid este presat printr-o tifon pentru a se extrage un lichid alb care este lapte de nuca de cocos.
  • Laptele de nuca de cocos este adesea considerat un „lichid miraculos„, deoarece compozitia nutritionala a acestuia ofera o mare capacitate de reconstructie a sistemului imunitar si ajuta la prevenirea bolilor?
  • Nucile de cocos sunt bogate in vitaminele C, E, B1, B3, B5 si B6 si minerale ca fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu si fosfor?
  • Spre deosebire de laptele de vaca, laptele de nuca de cocos nu contine lactoza, deci poate fi folosit ca inlocuitor de lapte de catre cei cu intoleranta la lactoza?
Sumar
recipe image
Denumire Reteta
Gris cu lapte de cocos si vanilie
Autor
Publicat la
Timp preparare
Rating
51star1star1star1star1star Based on 73 Review(s)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.