Acasă Nutriție și alimentație sănătoasă 10 gustari sanatoase care contin sub 200 de calorii

10 gustari sanatoase care contin sub 200 de calorii

0
10 gustari sanatoase care contin sub 200 de calorii

Ce sunt gustarile?

Gustarile sunt mini-mese rapide, situate intre mesele pricipale. Ele asigura corpului tau resurse constante de energie in asa fel incat el sa functioneze la capacitate maxima pe tot parcursul zilei. Cu ajutorul gustarilor dintre mese controlezi mai bine senzatia de foame si nu te mai expui riscului de excese la mesele pricipale, plus ca reusesti sa iti mentii constant nivelul glucozei din sange si eviti mai usor tentatia de a consuma ceva dulce.

Caracteristicile unei gustari sanatoase

  • Bogata in fibre
  • Cu un nivel scazut de calorii
  • Fara sare sau cu un continut redus de sare
  • Fara zahar adaugat
  • Constituita din produse proaspete (gen fructe, legume sau nuci) si deloc sau foarte putin procesate

migdaleIata 10 de idei de gustari sanatoase care contin mai putin de 200 de calorii si pe care le poti include in meniurile tale zilnice

  • Un mar mediu sau o para, impreuna cu 12 migdale. Aici gasesti migdale la preturi bune si deseori reduceri.
  • O jumatate de cana (aproximativ 120 ml) cu fructe de padure.
  • O banana mica cu 1 lingura nu foarte plina (max 15 ml) cu unt de arahide nesarat.
  • Un sfert de cana de amestec de fructe uscate si nuci (fara adaos de zahar sau sare).
  • Doua cani de popcorn, insa fara adaos de sare, arome sau ulei la preparare – ceea ce exclude din start  majoritatea produselor preambalate de pe piata si chiar a pungilor pentru facut la microunde. Cea mai sigura varainta este sa cumperi porumb special pentru floricele si sa il faci chiar tu.
  • O ceasca (240 ml) de struguri sau de rosii chery cu 3 linguri de pate de linte facut in casa.
  • O ceasca (240 ml) de morcovi cruzi, broccoli sau ardei gras cu 2 linguri de humus.
  • O supa de rosii (240 ml) cu cinci biscuiti de tip crackers din cereale integrale.
  • O treime de cana de fulgi de ovaz cu 1 cana (240 ml) lapte vegetal. Pentru un plus de gust poti sa adaugi putina scortisoara.
  • Un smoothie facut dintr-o ceasca (240 ml) lapte vegetal amestecat cu o jumatate de banana mica si o jumatate de ceasca de fructe de padure

biscuiteCe trebuie sa faci pentru a beneficia din plin de gustari?

Nu exagera!

Gustarile sunt bune atata timp cat alegi gustari sanatoase si NU mananci prea mult. Daca in loc de 3 mese principale si 2 gustari tu transformi meniul zinic in 5 mese copioase, clar vei acumula kilograme in plus, iar sanatatea ta va avea de suferit. Calculate corect, micile gustari intre mese te pot impiedica sa mananci in exces la mesele principale. In plus, ele te ajuta sa explici corpului ca nu trebuie sa transforme nimic din ceea ce primeste in depozite de grasime, poate sa arda linistit toate caloriile si sa le transforme in energie, ca nu va ramane nealimentat o perioada lunga.

Creeaza obisnuinte bune

Gustarile dintre mese sunt importante atat pentru copii, cat si pentru adulti. Adultilor le ofera resurse pentru a-si indeplini sarcinile cu maxim de randament pe tot parcursul zilei. Copiilor le dau, de asemenea, energia atat de necesara pentru crestere, scoala si sport. Ofera copiilor tai gustari sanatoase, invata-i chiar de mici sa le aleaga singuri si le vei crea deprinderi care le vor influenta benefic intreaga viata.

Lucruri de care trebuie sa te feresti

  • Evita gustarile cu zahar adaugat pentru a evita excesul de calorii si pentru a-ti mentine dintii sanatosi.
  • Evita bauturile acidulate (mai ales cele energizante, dar nu numai) bogate in calorii si gustarile preambalate de tip snacksuri, chipsuri sau mancarea fast food. In loc de o bautura indulcita bea un pahar de apa.
  • Nu manca mereu acelasi lucru, ci variaza. Eviti in acest fel plictiseala alimentara si asiguri organismului tau intreaga doza de vitamine, minerale, fibre, antioxidanti si alti nutrienti cu ajutorul carora el lupta impotriva bolilor.

Acum ca ai citit ideile noastre, te poti inspira pentru a-ti crea meniuri care sa te ajute sa fii mereu in forma si plin de energie. Ai alte idei de gustari care contin putin calorii? Ne-am bucura sa le aflam: spune-ne intr-un comentariu ce mananci tu ca sa te mentii sanatos!

Articolul precedent Mancarica de linte verde cu fasole rosie
Articolul următor Orez cu ciuperci, reteta simpla
Viziunea SanoVita este că, promovând hrana sănătoasă, nu doar vom asista la o îmbunătățire a sănătății românilor, ci, mai mult de atât, vom fi unul dintre factorii care participă activ la schimbarea în bine. Ne dorim să contribuim la o lume mai bună, mai conștientă de ceea ce mănâncă, de oportunitățile care există în cămara fiecăruia și să dăm idei pentru o alimentație sănătoasă și, în același timp, gustoasă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.